lauantai 7. maaliskuuta 2009

Kuningatar paljasrintainen nousee linnun autoon. Moskovan satakaksikymmentäyksi Margaritaa. Tulemme näkemään henkilöitä, vaikeimpia maailmassa. Olemme perillä. Kortit ovat arvaamattomia. Mitä varten rusetti, jos ei housuja? Ripeä ja hoksaavainen, eikä mitään tehtävää. Kipu polvessa on muisto vuodelta 1571. Luonanne on hyvä olla. Älkää hämmentykö, älkää pelätkö mitään. Tuhannen tuhannen vuoden luut näkymättömissä naisen ihon alla. Tulen läpi tanssiaisiin tullut nainen kyllästyy mieheensä. Ja on aamuun mennessä vapaa kuin kevään tuuli. Valittaa nenäliinastaan juridiselta kannalta. Poraa seinään kaksi reikää.

Mitä luista ja ateljeista. Olen piirtänyt ihmisiä koko ikäni. Se taitaa olla leuka. Autot ovat helppoja. Löysin ne vasta tänä kesänä. Ei ole tarkoitus pilata kaikkea kidutusta, etkä varmaan halunnut vastausta, jolla kevennän taakkaani. Sääntö ei näet päde tässä tilanteessa, eivätkä sanat aina riitä. Menen Kreikkaan etsimään aasia, jonka selästä voin pudota. Väri oli perin tuttu. Jäisin mieluummin tänne.

Ihmiset käyvät siellä ja täällä. On tainnut säikähtää kukko vieraissa käsissä. Osaa viheltää säveliä. Ei kauniimpaa taiteessa eikä luonnossa. Minä olen huonoissa kirjoissa, kunnes näemme uudelleen häkkilinnut yhdessä ja erikseen. Otamme sen henkilökohtaisesti. Neljä valoläikkää uima-altaassa, tuulessa huojuvat verhot. Temppu ei ole ihan uusi. Se on vain avoin ovi. Koirassa on revolveri. Pernani on viallinen. En tunne peukaloitani. Katson kanavaa, jolla puhutaan vain espanjaa. Riisu kengät tai et pääse sisään. En halua että matollani on kenkiä. Sain vain kyynärpääsi. Tavarani ovat tietyssä järjestyksessä. Raha on kuin ulkomainen elokuva ilman tekstitystä.

Palmut kuuntelevat. Nyt olen tyytyväinen. Lento on parin tunnin päästä. Kaikki haisee purkalle. Mitä väärää siinä on jos on rakastuva ihminen. Kaksi viikkoa sitten se oli vain menneisyyttä, toinen puoli itsestäni, hyvä mukitemppu, josta tytöt tykkäävät. Unohdin maksaa purkasta. Pygmini ovat vaaleanpunaisia, mutta olen huonossa kunnossa. Ihmiset antavat minulle rahansa. Pitäisi lopettaa useammin kukkien antaminen. Turha esittää kovanaamaa. Älä pyörry ennen kuin olet maksanut. Ota huone pohjakerroksesta. Aja etelään äläkä tule takaisin. En voi tehdä laittomuuksia. En voi valehdella. Onko mattoa, josta koirat pitäisivät? Se on iso askel. Jonkin aikaa. Jos menee uimaan, kastuu. Jos se yhtään lohduttaa. Matto on halpa, jos se lähtee halvalla. Kaksi makeaa sydäntä ja kesätuuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti