maanantai 16. helmikuuta 2009

Ei millään pahalla, mutta ovatko kaikki naiset hulluja? Ihmiset pettävät monista syistä, rakkaudestakin. Joku syy on tuohonkin tatuointiin, jonka kuvaa en ymmärrä ja jonka merkitystä minulla ei ole mahdollisuutta kysyä. Sen sijainti on miellyttävä. Se oli kipinä, joka sytytti Euroopan. Joka metristä oli taisteltava ankarasti. Usein suhteesta syntyi lapsi.

Pitkäveteiset päivät kävivät hermoille. Miehet saivat enää keittoa, jossa oli vain kaalia ja herneitä. Aina samaa kaalikeittoa, yhteisin voimin. Pettymys oli paha, mutta tilaisuus hyvitykseen tuli nopeasti. Kaikki ymmärsivät, että jotain suurta oli tekeillä, ja odotukset olivat korkealla. Voitto oli se, mitä haluttiin, ja juhlavia kuvia. Tapahtui jotain odottamatonta, ja virheellä oli kohtalokkaat seuraukset. Kaunein koskaan näkemäni tatuointi mutta huono enne. Alkoi taistelu elämästä ja kuolemasta. Veden tuloa oli mahdoton estää. Tulta oli suojeltava vedeltä. Meri oli näkevä tämänkin, rottia upseerin lakissa.

Sitten kolossi katosi perä edellä syvyyksiin. Oli viittä minuuttia yli kuusi.

Odotukset ovat korkealla. Meressä on paljon pisaroita päällekkäin ja vieri vieressä, tuhon hiljaiset todistajat, lautanen jota isoisä on pitänyt kädessään. Merelle ei lähdetty enää koskaan.

Huokaise ja siitä jää jälki, oikeat ihmiset, oikea kuoppa. Kaikki haluavat osansa kakusta. Sitten palattiin vanhaan haistatteluun, riitaan kaikessa ystävyydessä. Miksi ja miten osaan korjata virheeni, sen mitä olen kirjoittamassa väärin? Agenttini on arabi, makaaberia viihdettä, kuoleman taiteilija. Se ei ole kertateko, vaan yritys herättää kauhua. Taistelua hiljaisuutta vastaan. Sininen taivas, selkeä näkyvyys. Se paikka kutistuu koko ajan. Olin tietysti utelias, en halunnut kuolla.

Meidän käskettiin pysyä lujina saadaksemme taistelut loppumaan. Mikä parasta, ajatukset olivat suodattamattomia idässä ja lännessä. Tämä oli sanottava jokaiselle. Jossain vaiheessa kuolema osuu omalle kohdalle ja lintu laulaa takaperin. Kyse on torjuvasta magiasta. On tärkeää löytää aikaa. Onnea on se kun herätessäsi näet auringon. Ymmärsin kasveja ja eläimiä. Toin sairaalle kasveja ja ne vaikuttivat. Sekaan heitetään kaikenlaista. Hänelle aika on ase. Älä sotke minua tähän. Sinulla on ollut viisitoista vuotta aikaa hoitaa asia. Vain hänen syyllisyytensä muistetaan.

Kiven mukana jätin menneisyyden varjot taakseni. Kaikki maailman aiheethan on jo käsitelty. En ole ollut tuossa tilanteessa. Kansa on tässä ja se sanoo kyllä. Astiakauppa kangertelee. Huonoa aikaa uskotaan riittävän. Tämä ei kuulu ydintehtäviimme. Kirjailijan näköistyöhuone aamun tunteina. Varoituksia ei ole voimassa. Turvallisuutta aletaan seurata aiempaa tehokkaammin. Varjo ei ole yhdensuuntainen asia. Onnettomuus sattui viitottuna. Illan romanttisin julkikuva ja mitä vastuita siihen liittyy. Sirompi auto ja nätimpi heinien keskellä. Haluan nähdä kun tanssit puolialasti häkissä. Keskityn yhteen tukanväriin. Pidä kivaa vihannesten kanssa. Sitten saat palkkiosi. Lainaa kokoelmistani.

Tein sokerikuorinnan. Oletko niin kiltti ja katsot vielä ne sekunnit? Murheet tulevat teitä pitkin. Opiskelen maailman parhaaksi kolmessa tunnissa. Näin viime yönä hölmöä unta. Maku voi olla karvas, mutta en vieläkään pysty laatimaan huoneen pohjapiirrosta. Kuvittele mielessäsi maailman kaunein kukka ja vagina sen viereen. Keppi pukee sinua. Se on parasta rakkautta joka päivä, murtaa asfaltin ja betonin, kun ratkaistavana on koko kylän kohtalo. Muistakaa, että käytöksenne heijastuu suoraan minuun. Sitruuna sitruuna sitruuna. Viha aiheuttaa hiustenlähtöä. Tunto alkaa palautua kieleeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti