maanantai 9. helmikuuta 2009

Heti töihin, ahkerasti ja iloisesti. Järkeen vetoavaa puhetta, johtoajatuksena rakkauden korostaminen. Moukan tuurilla ilman työnteon riemuja. Se on aasi, joka tämmöisen pelin on keksinyt. Aina ymmärtää kaikki mun toisin, Aku Ankat ja Kippari-Kallet. Mikään vaatimaton ei nyt sovi. Saat mennä, yksin leijonat ovat nälissään. Intia ei päässyt tulemaan, mutta kukka peittää harmaat. Tyttö olet, tahmeaa ja makeaa. Sana hyvin kaukaa: Shure.

Kasvoluut, maapallo, kaksi ananasta. Kas, Turku. Laula kuusi kerrosta. Maalin ominaisuudet sinänsä. Halu näyttää kaikenlaista kiellettyä. Ne on tehty parempaan maailmaan asiakasta katsellen sanomatta mitään. Jos olisin järkevä, en olisi nyt tässä. Mietitään silmillä mikä on pysyvää ja mikä on just lähdössä. Hallitsematonta vandalismia, oma merkki muiden maailmaan. Niin se on tappaminenkin tai puhdas maku. Hitautta täytyy miettiä: mitä ajan aikana voi oppia. Replika ja käsi on vain käsi ja replika. Uusi kuvasto ja sen ylivertainen raikkaus. Sen avulla voi lentää. Onneksi sille ei tarvitse antaa periksi. Prinssi prinssien joukossa ja meri täynnä kalaa. Jäljelle jää Amerikan pää.

Nainen pyytää miestä selittämään tyhjiön ymmärtääkseen ihmisen haurautta, elämänsä Pohjantähden pysyäkseen terävänä. Vihreä tarkoittaa, että olen turvassa, ja vaikutus on melkoinen: vaihdan maisemaa. Miltä luulet hiljaisuuden tuntuvan? Ovissa käytetään kukkien nimiä. Mihin tunne johtaa, kun emme edes tiedä mistä se tulee? Mätiä hedelmiä ja homeista kahvia perustoimintoihin. Ajatukset taitavat olla äänekkäitä. Toisen paras oivallus, monisyinen muusa ja uskottu.

Elettiin aikaa. Puut yläilmoista. Härkäpäisen päähänpisto. Rypyt otsalla. Sammakoitten kurnutus. Juna pohjoiseen. Parhaat housunsa. Talon puut. Kankaan lokki. Mustaakin mustempana. Mitä ikinä.

Keltaisen laukun symboliikka lähtee käsistä. Ei ole ovi auki, kiinni eikä raollaan. Jos vaikka pojanpoika laittaisi auton kuntoon, ja se vielä lähtisi siitä käyntiin. Uusia alkuja tiedossa. Nainen puhuu arvoituksin, sitten juomme viiniä. Kaukoputki olohuoneen ikkunassa, apina hotellin johdossa, saanko lainata leivänpaahdintasi? Oma tyyli, omat aatteet, omat kaverit. Nainen tarvitsee tulta, mies rajusti pämppäävän kälyn. Että silleen. Kuormasta ei syödä.

Myönnä pois, väärän tytön deittailu on vielä pahempaa, joten sovitaan säännöistä. Ihmisiä, piikkareita, kanoja. Hyvältä näyttää. Nainen luo itsensä uudelleen. Tuhat norsua pyramidissa päällekkäin. Hyvää iltaa, metsäpalot. Tuttu talo New Yorkissa, kuorrutusta aamiaiseksi. Piilottaa lapsuutensa tuskat. Rima ei ole kovin korkealla. Lahja täytyy keksiä. Puhelumme kestävät puoli vuotta. Minä alasti itkemässä. Avain käy työstä. Katsokaa, tässä olen puolivuotiaana. Tyhmää, ja niin romanttista. Eipä tarvitse ottaa illalla unilääkettä. Sydänkin hakkaa tuhatta ja sataa. Valmistaudu yllätykseen, ikuiseen ystävyyteeni. Nyt itken ihan oikeasti. Se on hullua, mutta se on totta tasan tunnin kuluttua.

Olokin on entistä parempi, eikä harmaata missään. Kaikki seitsemän oiretta vedestä. Hitaasti rahaa, mutkia matkaan, ilmaisia vaatteita. Pietari, kaunis kaupunki. Se tekee meille hyvää. Mennään juhlimaan. Taulu seinällä väärässä tai silmä, värit ylösalaisin. Kun jotain puuttuu, kokeile. On vaikea olla väsynyt, röyhkeä ja epäluotettava. Maailman tyhmin lintu näkee vain sinistä.

Muuten menee ihan hyvin. Tuolla puhutaan ihan tuntematonta kieltä. Autossa ei syödä. Erehdyt varmasti, koska hänen kanssaan on helppo jutella. Kaikilla on oma versionsa ikkunassa seistessään, niin kuin se että lintu laulaa sateella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti