lauantai 28. helmikuuta 2009

Tie on ihan mieletön. Lapset telmivät. Verkot antavat pari haukea. Hevosella ajetaan puhdistavan tulen läpi.

Raha heitetään uunille. Huntu pudotetaan päreellä. Kaunis mutso siunataan leivällä. Poika kalastaa kahdella ongella. Pyörissä ei ole enää tuollaisia kahvoja.

Juuri ja juuri muistaa talot maalla, puusta, miten lattia narahti, villapaidan kauluksen leukaa vasten, tulenteon äänet ja savun, näkymän pihalle ja metsään.

Osa on saanut tarpeeksi kokonaisuuden esittämisestä. Niin kuin arpi poskessa tai poski kasvoilla tai kasvot miehellä, jonka autonkuljettajana toimin yhden kesän yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Tai katiska, joka nostetaan jäistä ja josta löytyy yksi iso kala, jonka arvelen säynäväksi, ja monta sinttiä. Maa, joka laitetaan tekemään ruokaa. Tuo on kyntö, ja ääni tuo peipon, joka on jo kuollut.

Nyt se on tosiasia, joka on kestänyt pitkään, parissa päivässä. Jos emme saa vastausta, sen kuulee huomenna. Kuun koko riippuu siitä, minkä vieressä se sattuu olemaan.

Joskus häviää kukkulan. En olettanut, että menisi näin huonosti, koska energiaa oli vaikka kuinka rutkasti. En haluaisi tehdä tätä kotona.

Saa päättää, kuka virheisiin on syyllinen vai lähteäkö kalaan. Ei tästä tule mitään. Meidän pitäisi olla siellä jo. Koko kansan silmätikku, joka taivuttelee itseään mahdottomiin asentoihin.

Porkkanat säilyvät ennallaan. Pienen vanhan rinnalla korkki on pätkä puun takaa. Nehän ovat täysin umpikuuroja ja odottavat yhä parempia aikoja maalliselle esivallalle.

Sen jälkeen kaikki karkasi nopeasti käsistä. Jälkipyykki tulee olemaan iso testi etelässä ja lännessä. Auringot ja pilvet siististi allekkain ja vierekkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti