maanantai 19. tammikuuta 2009

Jotta tästä hauraasta tulitauosta tulisi kestävä, luksuksen on kyllä vähennyttävä. Kaikki kuulolle. Rakastan haasteita, istua baarissa ja murjottaa.

Toisaalta, miksi viedä kokaiinia Kolumbiaan? Olin kokonaan unohtanut viidakossa elämisen. Tämä kosteus estää minua ajattelemasta. En tiennyt, että se on tarpeen. Kyse oli siitä tytöstä. Aloin kirjoittaa ajatuksiani paperille, eikä siitä ollut tulla loppua.

Töistäni ei ole aina pidetty, joten joku soittakoon hänelle puolestani. Monelle tämä on miehuuskoe. Tai luulen niin. Miten voin todeta asioiden nykytilan? Tieto tulee pian, eikä kukaan voi sille mitään. Ja mitä tämä kaikki tulee maksamaan?

Enemmän aikaa yhdessä koko tammikuun. Haluatte varmaan nähdä sen. Tiedät liian paljon ollaksesi syytön. Ei kerrota siitä kenellekään muulle. Kerro vain mitä tarvitset. Kukaan ei saa tietää tästä.

Hän halusi minun puhdistautuvan. Huone oli tyhjä. Silloin halusin totella häntä.

On pimeä, syödään. Joku koputtaa oveen. Tapaan henkilön, joka jätti puhtaan elämän muutamia vuosia sitten. Nyt hän vastustaa syntiä, mutta vapautti hirviön. On niin pimeää, ettei näe. Kuoressa on toinen kuori. Puhelin soi. Olet tullut kotiin. Joko ehdit katsoa postisi?

Hänellä oli kaunis ääni, mutta hän valehteli. Kynsiä on kymmenen, mutta rakkaudella ei makseta laskuja. Siitä puhuttiin jo. Missä välissä ajattelit nukkua?

Aurinko on parempi opettaja. Sillä hetkellä tuntui, että koko elämä olisi vilissyt silmien edessä.

Huoneen muodosta on vaikea tehdä johtopäätöksiä, kun sitä ei näe riittävän etäältä. En halunnut menettää linjojani. En minä ole aina yksin. Ei tunnu missään. Lupaa minulle yksi asia. Nyt poltetaan kumia. Keltaisessa liikkuu jotain epämääräistä ja tämä tarina on tosi lämmin kasvutarina. Voi hyvin joka päivä tappajan jäljillä. En ole nähnyt sinua kahteenkymmeneen vuoteen, mutta tiedän sinusta kaiken. Tuossa lukee loppu. Olisiko liian intiimiä, jos syöttäisin sinua? Juuri noin koira sanoo, ja nyt voit avata silmäsi.

Tässä uudelleen maalatussa huoneessa minäkin olen ylpeä sinusta. Se on aina ollut unelmani. Pohdin sitä jatkuvasti hillittömällä voitolla. No, nyt sekin on myöhäistä leijonan karjuntaa.

Oli tarkoitus katsoa asuntoa, mutta katsoinkin naista. Kutsut ovat tänään neljältä, ja nyt se kiroilee. Ihmisten puhetta kuulee valikoidusti. Et tiedä, millainen urakka se on. Sain juuri loistoidean, ja nyt sinua itkettää. Onpa peijakkaan iso sana. Ai niin, en välitä tippaakaan.

Äläkä hyväksy vastalauseita. Kahdeksan viikkoa minua on liima, joka pitää kaiken yhdessä. Älä ikinä lähde luotani, maistuva kotimainen. Sinua on höynäytetty, enkä tiedä mitä tehdä.

Ihmiset eivät pysy kärryillä. Se on pelottavaa. Se on totta.

Ja nyt sinä olet pätevä johtaja keltaisessa päällystakissa. Ehkä sinunkin on aika katsoa peiliin. Puraisin kieleeni, mutta olen silti pahoillani. Kukaan ei oikein tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Torvet soivat komeasti, vaikka tässä maassa on vähän juhlan aiheita.

Tie oli pitkä ja kuoppainen, bluesin ruumiillistuma. Pian meitä tuijotettiin kuin olisimme kultakaloja. Saatoimme kokeilla vapaasti. Kokemus opetti, mitä kaaoksesta seuraa.

Happotestien ansiosta olemme pysyneet näin pitkään yhdessä. Hän tuntui elävän toisessa ulottuvuudessa. Hän opetti meille paljon ja opettaa yhä. Se oli ihanne.

Äänitimme puoli tuntia kaupungin raskasta ilmaa ja puoli tuntia autiomaan raikasta ilmaa ja käytimme sitä komppiraitana. Sain tehtävän tuottaa hirveää meteliä. Niin myös tehtiin, pianokikkoja. Kaikkihan keksivät koko ajan uusia ideoita flyygelin äärellä. Jokainen meistä on yksi pää ja värikäs hiljaisuus. Kun se meni metsään, kaikki hyppivät riemusta. Se laiva ei ollut ohjattavissa. Elämä jatkui yhtä sekavana. Emme tajunneet muuttuvamme jalat maassa. Sen kuulee tässä. Tältä se sitten kuulosti.

Valoa ajatusten välissä. Musiikki sopii tähän ajatteluun. Laulut ovat pään asia, jos kuppisi on tyhjä. Olemme pienessä huoneessa. Hänellä on kaikki mitä tarvitsen. Ihmettelen miksi rakkaus näkee sateen läpi kun teemme lauluja. Se vie meidät ajassa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti