perjantai 2. tammikuuta 2009

Valkoinen suorakaide. Nainen tanssii kukkakimppu ja vesipannu kädessä. Isot silmälasit, tukka silmillä. Kirjaimia paperilla. Nainen on kietaissut huivin päähänsä. Hän hymyilee. Nainen riisuu pojan silmälasit ja läimäyttää tätä poskelle. Käytä pikku päätäsi. Rangaistukseksi saat harjoitella tekstiä minun kanssani. Lautasella on ruokaa. Se on saksaa. On myöhä, nainen kävelee pihan poikki. Nainen ottaa kuoresta paksun nipun dollarin seteleitä ja laittaa ne punaiseen metallirasiaan. Naiset istuvat elokuvateatterissa. Poika ajaa pyörällä onnellisen näköisenä.

Nainen sanoo, älä itke. Keksin nimenkin. Kun on oikein rankkaa, alan kuvitella.

Mies sitoo aseen vyötäisilleen. Nainen kantaa laatikkoa sylissään. Nainen pyytää mieheltä kyytiä. Nainen riisuu ja pukee lasinsa. Koneet aiheuttavat meteliä. Vaaleahiuksinen vanhempi nainen istuu silmät ummessa. Huivipäinen nainen painaa päänsä konetta vasten. Ihmiset alkavat laulaa ja tanssia. Nainen kävelee junanraiteilla. Hän hieroo väsyneitä silmiään ja nukahtaa keittiön pöydän ääreen.

Mitä pitäisi nähdä, nainen kysyy. Hänen vihreä hameensa liehuu tuulessa. Ihmiset tanssivat tavarajunassa. On ahneutta pyytää vielä enemmän. Kaiken näit, mikä oli nähtävä. Ei ole muuta nähtävää.

Nainen koskettaa miehen olkapäätä. Ihmiset ovat hyvin lähellä, heidän hiuksissaan ja kasvoillaan on valoa. Nainen ottaa rahat mieheltä. Mies tähtää naista aseella. Nainen sanoo, ettei näe asetta. Mies yrittää ottaa rahat naiselta. Ase laukeaa. Ase laukeaa toisen kerran. Nainen itkee. Verta on joka paikassa. Aurinko on yöpuulla. Nainen herättää miehen kuolleista koskettamalla tämän otsaa.

Nainen nukahtaa autossa. Herättyään hän kävelee koivujen reunustamaa tietä. Nainen ojentaa rahat lääkärille. Nyt on tiistai. Tämähän on musikaali, nainen laulaa, kun poliisit tulevat ja kantavat hänet pois.

Piirtävän kynän ääni. Toista se! Tämähän on sinun musikaalisi. Kääri leipä kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti