sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Voi meitä! Onnemme oli suotuisa, ja nyt se kaiketi kääntyy. Hän ei saa sinua ajatuksistaan. Pannaanko hänet pimeään, tyttö hatussa vai kukka hatussa? Menkää omin päin, hullu eukko. En kuullut tuloanne. Vanhat talot ovat kiehtovia, ja nojatuoli kuuluu ikkunan ääreen. Kankaalla peitetty iso salaisuus, mutta vanhempi mies ei ole varma. Repeytyvän kankaan ääni, jota paljas seinä todistaa, ihmiset Jules Vernen lattialla. Suutelen sinua asemalla, ja tämä on ehkä elokuvaa, mutta mitä olet tehnyt poissa ollessani? He laittoivat minut toimimaan näin, laskemaan leikkiä verestä. Kuljeksi, oppi ranskaa, tutustui rikkaaseen naiseen. Tutkimus on kuulemma päättynyt, ja verhot vedetty edestä. Avain tulee ovesta heti kissan jälkeen. Mikä sekasotku. Tuolit käyvät ympäriinsä. Minulla ei ole nimeä, enkä halua tietää mitään sinusta.

Unohdamme kaiken tähänastisen. Etsin kirjettä, jotain selittävää merkkiä. Portaissa mies kantaa musiikkia tai soitintaan. Tietääkseni, kärsikö hän. Kaikki on matkalaukussa, ette unohtanut mitään. Ette tiedä, mutta ovet on suljettava. Patja nojaa seinään, mies nappaa kengän kiinni ilmasta. Katsellaan vain toisiamme. Tämä on ihanaa, kun ei tiedä mitään. Purkautua koskematta, olkapäät törröttäen, miljoonilla nimillä. Tämä on oma tukkani, kamera ylhäällä, tänään improvisoidaan. Olympia, avaa etuovi. Lapsuus on minulle hajuja, on todella rikos vanheta. Kaikki tuntevat täällä toisensa. Nouset ilmaan, sormet juoksevat koskettimilla, sunnuntaina messun jälkeen, eivätkö puuni olekin kauniita? En halua kuulla juttuja menneisyydestä ja sen sellaisesta. Hyppää vain tikkunekkulaivaan ja soita. Isäni oli juoppo ja äitini hyvin runollinen ja juoppo, vankila jossain, pidin siitä. Valo ei löydä kasvojemme kokonaan, ei ainuttakaan hyvää muistoa. Vihasin sitä työtä, kuumaa ja likaista, hävisin aina rakastamaan luontoa. Menit halpaan, minä osaan lentää, beibi. Kuin leikkisi lapsena aikuisena, kielikello, joka kirjoittaa paljon runoja, Ei nimen nimeä, mutta jatka totuuksiasi.

Talon takana oli kaksi puuta, se joka sai ekana orgasmin, voitti. Tuntuu kuin puhuisin tikkaille tai soitto estää nukkumasta. Pois se käsi. Ihmiset pelästyvät kovin helposti pimeää, niin kuin mies, joka kantaa lehtensä. Minut löytää piilosta, ei alku vaan loppu, ovat tietävinään kuka olen, onnellinen kanssasi. Et edes hyvästele, panet tekemään sellaista, mitä en le koskaan tehnyt. En tullut tänne itkemään kanssanne. Sama väri, sama malli. Työ pakottaa lukemaan kaikki ne yksityiskohdat, ilman intohimoa mutta säännöllisesti.

Tapahtui jotain, mitä en osaa selittää. Siksi hän aloitti varmaan seinistä. Näen sitä kaikkialla, koko ajan. Autoja, lihasäilykkeitä, savukkeita, hymyilyä julisteissa. Jollei pop-avioliitto toimi, olet parempi kuin Rita Hayworth.

Siellä sataa, mutta tämä päättyy tähän. Löydät elämäsi arvoitukset täältä, kultakimalteisen soturisi, paikan jossa voit tuntea itsesi turvalliseksi. Ei taiteessa, missä ihmiset laulavat toisilleen ja hyppivät lattian läpi peilien kesken, lamput käsissä. Siitä on vuosia. Kaupunkiin tuli kiertävä tivoli, joka kätki meidät maailman julmuuksilta. Se nerous on muuttunut hulluudeksi isäni haudalle. Niin kuin mies, joka hyppää valkean ratsun selkään, laulaa nukkuessaan ja kutsuu nimeäni. Mitä jos en muistaisi liikaa jossittelua varmasti kuin päivä valkenee sydäntäni tätä. Tai haukkaa, joka kiertää Kaliforniaa tai miestä riippuvassa matossa.

On ratkaisujen aika, kun bussi jättää tinkimättä suutelevat nuoret, hedelmän puusta, sinivalkean kirahvin, nykyisen tai tulevan. Luulin siis, mutta erehdyin. Minun elämäni on muuta, jotain ihme värillisiä palloja, siilautuva valo, mustat lasit kummallakin. Viiden minuutin tauko, kirje minulta, meidän lapsemme, purukumi jota söit Pariisissa. En tiedä hänen nimeään, en tiedä nimeä. Tämäkin melodia annettu, varastettu rakkaus joka koskee, ei ole muuta. Poistaa kielet, rikkoa kitara, aarre joka tekee köyhäksi, eikä enää kuulu musiikkia yön.

Vedessä kävelevät ihmiset, mustavalkea pikku apina, hattu kertoo keitä olemme. Ruusu joka on ja on ja on, koska se ei pysy. Kävely tekee hyvää, kauan menee, että saan sinut omakseni, yö sateessa tai sade yössä.

Kesäkuu parantaa käsillään. Pui töissä. Et voi olla Sveitsi. Halusin kuulla sen sinulta. Minä istun keskellä. Houkutuksia riittää, mutta ei leikitä ettei niitä olisi. Ase tuli täydestä. Se on kuulemma totta, tyttömäinen piirre, maanantai joka ei varoita, aiemmin unta. On niin paljon asioita, en tiedä mistä aloittaisin. Sitten he eivät ole kristittyjä, jotka muistuttavat että ovat vankilassa, juovat tätä vettä. Luulin olevani kova ja nähneeni kaikenlaista eräänä varhaisena aamuna, kun tartun aseeseen mustaan pukeutuneena, näissä sateissa kun olen väsynyt ja nukahdan ja sanon kesäkuu painajaisille tai muistoille, nyt on aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti