perjantai 30. tammikuuta 2009

Lievä aivotärähdys kahdelle seuraavalle vuodelle herättää huolta. Miehen nimi on Berryberry. Moninkertaiseen pakettiin liittyy huolestuttava piirre. Miehen nimi on Pipatti. Työntekijä Pietarin uudelle jalkapallostadionille. Venetsia kuulostaa aina vain itseltään. Dollarin setelit putoilevat käsistä, mielialat puolesta ja vastaan Vilnassa olisivat katastrofi.

Kuulinko oikein: syrrealistinen?

Venäjällä riittää aurinkoja, punaisia ihmisiä silhuetissa. Miten hirveä kohtalo, toinen, lopullinen kuolema. Pyhistä pyhin, jonne vain valikoiduilla oli pääsy kaikista hyökkäyksistä huolimatta. Aurinko on silmä, ja valo jaksaa vaikka väsymme. Kallot talosta taloon kerran vuodessa syntisten puolesta. He ovat täällä keskuudessamme. Moni pelkää kuolemaa, joka voi tulla milloin hyvänsä syvällä sademetsässä. Matka oli kestänyt pitkään, ja miehet olivat levottomia. Kirjoitus ja matematiikka löytyvät näistä rakennuksista. Pätkä karkeaa köyttä valutti vertaan. Miehen nimi on Cruickshank. Ristiriitainen kansa, mitä heistä tulisi ajatella? Heistä, jotka surmasivat rakkaudesta Italiaan. Hautausmaa pelasti Genovan tuholta, tuholta Genovan. Käytävä, joka tehtiin vain itsensä kauneuden vuoksi. Kohtausta johtaa viehättävä enkeli, kuolema itse on kukistettu.

Elämä naisen muodossa, taistelu hyödytön. Luominen alkoi täällä. Oltiin maailman rajalla, hiekkakaupungissa. Keitaalla aaseja, sillä puuvilla on alueen tärkein tuote, vaivalloinen ja vaarallinen. Suolalla on tiensä, huutavan hiekan juurella. Kuulinko oikein? Kaksikielinen viulu soi. Emme oikeastaan tiedä mitään, mitä ei olisi jo tiedetty. Silloinen tyyli suosi seitsemän hahmon ryhmää, tuskaa, rauhaa ja mielen tyyneyttä. Se on kaksikymmentäkuusi metriä korkea, läntisen taivaan ympärillä, sulokkaissa asennoissa. Maallisen elämän murheet, kun silmien edessä väikkyi paratiisi. Neljännes maalauksista kuvaa puhdasta maata ja tanssia, joka tuli länteen Kiinasta. Tuulispäänä kieppuvat tanssijat kohti taivasta. Nyt tanssi on laannut, vain sen kuvajainen on säilynyt luolan seinillä. Kaikki on toisin, kevyesti kohti kiinalaisia pilviä. Magentan värinen vuori, hihat hulmuten. Uni oli ollut hyvin elävä, sellaisen voi nähdä vain ihminen, joka on vuosikausia tutkinut temppelien taidetta.

Valo on kova ja häivyttää näkyvistä melkein kaiken. Taiteilijat ovat jääneet tuntemattomiksi. Heistä ei tiedetä edes nimeä. Tässä saa aavistuksen siitä, millaista elämä oli. Pahin uhka on hiekka. Niin paljon kuin haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti