sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Värejä, joita ei näe tähän aikaan vuodesta. Kaksi aivan samannäköistä naista. Pitkä rivi numeroita, joista muodostuu luku, jota ei ehdi painaa mieleensä. Äänen perusteella näkee katsomatta. Piste fi. Ihmiset liikuttavat päätään puhuessaan. Miehellä on kädessään käsi. Puhalla hänen korvaansa, ja kaikki on nopeasti ohi.

Kova, epämiellyttävä ääni. Ääni, joka ei ymmärrä puhumaansa, joka ei tarkoita puhumaansa. Piste com. Tyytyväisen miehen korvat naisen paljaita polvia vasten. Nyt puhutaan englantia. Puhelimen ääni – soittavan ja vastaanottavan puhelimen ääni. En tiedä miten tähän päädyttiin. Hyvin, hyvin vaalean keltainen pusero. Ihmisen tarina näkyy hänen verensä vasta-aineissa. Nämäkin naiset vaatteidensa alla. Kukat eivät välitä. Kaunis, kauniin vihreä. Ei taivas voi olla tuon värinen. Ihminen keinuttaa lanteitaan omaksi ilokseen. Voi, miten täydellinen hymy!

Nämä hevoset ymmärtävät ranskaa, ja mitätön paikka antaa nimensä suurelle voitolle. Hassu sana: koonnos. Mikä saa keisarin järkiinsä? Pologne eli Puola. Pieni musta koira paimentaa suurta lammaslaumaa. Taas poskipartoja! Tuo on se kuuluisa näyttelijä. Ja tuo ja tuo ja tuo. Hevoset vievät ihmiset sinne, missä tapahtuu.

Jos sallitte, nopeutan asioita, mies sanoo. Voi naisten hiuksia! Miten erilaisia me olemme! Silmä silmä nenä suu. Joku on kirjaillut tuonkin vaatteen kukkasin. Mahtavatko ne tuoksua? Liekö mitään koskaan tapahtunut ilman, että joku olisi hymyillyt?

Kokovalkoinen käytävä, josta tullaan lämpimän väriseen huoneeseen. Mitä pelkäätte minun tekevän, mies kysyy. Nainen alkaa riisua, niitä vaatteita jotka hänellä äsken olivat. Tuo on englanniksi canopy. Paljaat rinnat, paljaat pakarat. Ei, ei enää. Huomasin, että minua pelotti, miesääni sanoo. Rakennukset kauniita pimeässä. Vanhat kengät, jotka liittyvät työhön. Mies, joka on kauttaaltaan hopeaa.

2 kommenttia:

  1. Hassua kyllä, tuosta vaatteidensa alla tuli sellainen tunne tai oikeastaan siis kuva, että ne naiset makaavat vaatekasan alla tai sitten että tuuli heijaa vaatteita narulla ja ne tanssivat niiden alla alasti. Ryhdyin siitä miettimään, miten vaatteiden - - - ollaan. Sisässä? Sisällä? Takana? Ympäröimänä? Vyöttämänä? Suojassa?

    Ja äkisti jokainen vaihtoehdoista tuntuu epäluontevalta. Kieli väistelee.

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa taisin siteerata omaa runoani, jos oikein muistan. Mikä taas viittaa jonkun toisen miehen esittämään huokaukseen, jonka mukaan me miehet vietämme uskomattoman paljon aikaa sen kuvittelemiseen, miltä naiset näyttävät kullakin hetkellä kussakin tilanteessa alastomina eli vaatteittensa "alla". Voi ihmistä!

    VastaaPoista